Ce culori poti alege pentru decorul locuintei tale

Ce culori poti alege pentru decorul locuintei tale

Esti pe punctul de a incepe un proiect foarte important pentru locuinta ta? Chiar daca este vorba de un proces simplu de redecorare sau pur si simplu esti in pragul in care locuinta ta are nevoie de un aer mult mai fresh, cu siguranta vei gasi potrivit sa schimbi culoarea locuintei tale. Iar noi suntem aici pentru a-ti oferi cateva indicatii legate de care sunt culorile potrivite, cum le poti alege si ce trebuie sa faci pentru a alege culorile care trebuie.

Care sunt semnificatiile celor mai folosite culori?

Negru – Culoarea neagra are foarte multe semnificatii foarte populare, dar cea pe care o vei gasi extrem de prielnica si care cu siguranta se potriveste ideilor tale. Negrul este etalon pentru eleganta, seriozitate si stil.

Chiar daca vei folosi culoarea neagra doar in anumite parti ale locuintei, tot vei oferi un ton de eleganta major tuturor celor care te vor vizita.
Alb – Culoarea alba este foarte populara in randul clientilor din Romania.

Desi culoarea alba este destul de greu de intretinut, ea reprezinta puritatea, curatenia, simplitatea si iti va ajuta camera sa se lumineze mult mai bine facand-o sa para mult mai spatioasa.

Albastru – Albastru este culoarea marii si a oceanelor care nu inspira altceva decat calmitate, liniste si te va ajuta sa fii mai deschis, mai lipsit de stres. Albastrul este culoarea perfecta pentru zilele de munca.

Rosu – Fiecare dragon din filmele SF este rosu, flacarile sunt rosii, iar soarele nu s-a lipsit nici el de aceasta culoarea. Acest lucru te duce cu gandul la energie, dragoste si o atmosfera plina de pasiune, perfecta pentru camerele romantice sau dormitoare.

Tine cont de culori atunci cand alegi dispozitive si mobilier

Un aspect foarte important legat de culorile folosite pentru amenajarea unui apartament este sa stii sa le scoti in valoare asa cum trebuie. Practic, tot ceea ce trebuie sa faci este sa ai grija foarte bine atunci cand cumperi mobilier sau dispozitivele foarte mari precum masina de spalat sau centrala termica.

De exemplu, daca vei cumpara o centrala Ariston Genus One 24, aceasta are un design destul de placut unde culoarea predominanta este albul, dar are si un panou negru pentru comenzi. 

Astfel, datorita acestei combinatii de culori, vei putea sa asortezi aceasta centrala cu tot felul de combinatii de culori posibile. Dar pentru a putea gestiona foarte bine culorile si combinatiile dintre ele, trebuie sa respecti regula 60/30/10.

Regula de 60/30/10 inseamna ca ar trebui sa imparti foarte bine, corect si eficient toate proportiile de culoare. 60% este reprezentata de culoarea care este dominanta in fiecare camera din locuinta ta.

Procentul de 30% trebuie sa fie culoarea pe care incerci sa pui accent in locuinta. Iar cei 10% ramasi sunt culoarea care trebuie sa dicteze personalitatea camerei, adica a doua culoare de accent.

Concluzie

Cele mai populare si folosite culori pe care le poti alege pentru apartamentul tau trebuie sa respecte tonurile, procentele si sa fie pe placul tau. Orice altceva este de domeniul istoriei.