Anvelope Runflat vs Anvelope Ranforsate – Care sunt asemanarile si diferentele?

Anvelope Runflat vs Anvelope Ranforsate – Care sunt asemanarile si diferentele?

Ca si soferi auzim destul de des despre anvelopele ranforsate, runflat sau standard. Diferentele si asemanarile dar si ce sunt acestea vom afla in continuare.

Ce sunt anvelopele runflat?

Anvelopele runflat sunt construite de asa natura incat ofera siguranta si manevrabilitate, pe o distanta scurta pastrand o viteza redusa, atunci cand acestea s-au dezumflat sau pierd aer. Ele au peretii foarte rigizi pentru a sustine intreaga greutate a masinii cand acestea raman fara aer.

Ce sunt anvelopele ranforsate?

Fiecare anvelopa construita are un indice de incarcare standard corespunzator unei anumite greutati sustinute exprimat in kilograme, pentru care aceasta a fost construita si peste care este bine sa nu trecem.

Producatorii de anvelope au creat pentru autovehiculele ultilitare sau pentru cele cu masa totala mai mare, dar care folosesc aceleasi dimensiuni de anvelope, si varinate cu indice de incarcare marit, numite si ranforsate.

Acestea se deosebesc de cere standard prin inscriptionarea pe talonul masinii a literelor „XL” in continuarea dimensiunii. Cele doua litere sunt prescurtarea denumirii din engleza „extra load” .

Diferenta dintre runflat si ramforsat!

Nu trebuie facuta confuzia ca runflat inseamna ramforsat. Cele doua tipuri de anvelope sunt diferite.

Anvelopele runflat au proprietatea de a putea merge pe pana cu viteza redusa pe o distanta scurta, in deplina siguranta si cu o suficienta manevrabilitate astfel incat sa putem controla directia de mers a masini.

Varianta ramforsata a unei anvelope permite autovehiculelor sa transporte o incarcatura de o greutate ridicata fata de cele standard. Acestea nu sunt prevazute pentru a ne deplasa cand anvelopa ramane fara aer.

Folosind anvelope runflat putem renunta la a mai echipa autovehiculul cu roata de rezerva.

Comparand pretul unei anvelope runflat cu al uneia ramforsate putem observa ca cea runflat poate ajunge sa coste chiar si dublu.

Pentru schimbarea anvelopei runflat este necesara o masina de jantat speciala.

Greutatea anvelopelor runflat este mai mare, fapt pentru care si consumul de combustibil va fi ridicat.

Pe drumurile lipsite de asfalt sau neuniforme, anvelopele runflat sunt rigide si nu ofera un condus confortabil.

O anvelopa runflat are durata de viata redusa, se uzeaza int-o perioada mai scurta.

Anvelopele runflat nu se pot monta pe orice masina.

In cazul in care nu esti suficient de informat despre ce tip de anvelope se potrivesc cel mai bine pe masina ta, iti recomandam sa intri pe Vadrexim.ro, plaseaza o comanda si, in cel mai scurt timp posibil, un consultant vanzari te va contacta.