Alegerea draperiilor si perdelelor in functie de culoarea peretilor

Alegerea draperiilor si perdelelor in functie de culoarea peretilor

Perdelele si draperiile au o importanta deosebita in decorarea casei. Acestea dau viata si miscare casei, fiind perfecte pentru a reflecta o atmosfera eleganta, colorata si relaxanta in functie de culoarea si textura lor.

Functia principala a perdelelor si draperiilor este de a oferi intimitate casei noastre fata de privirile din exterior si de a regla cantitatea de lumina care intra in interior. Atunci cand vrei sa faci o schimbare in casa ta, draperiile te pot ajuta in a realiza o transformare a locuintei tale doar prin achizitionarea altor modele si culori noi.

Atunci cand alegi draperiile si perdelele, trebuie sa tii cont de o serie de factori importanti, unul din ei fiind culoarea peretilor din incaperea ta. Este foarte important sa combini culorile din camera, astfel incat sa poti obtine un ambient placut si toate elementele sa se integreze armonios in decorul casei tale.

Daca doresti sa faci o schimbare in locuinta ta si nu stii ce draperii sau perdele sa alegi, noi iti prezentam combinatiile de culori ideale pentru incaperile din locuinta ta:

Pereti albi

Cand peretii camerei sunt albi, posibilitatile sunt infinite. Practic, poti alege orice nuanta de draperie si orice imprimeu care te atrage. Daca iti doresti sa creezi un design neutru si simplu, poti combina niste perdele albe cu draperii in tonuri deschise, simple sau cu imprimeuri discrete.

Daca vrei un impact mai puternic, poti opta pentru draperii in culori tari, combinate cu perdele transparente, fara imprimeuri. In cazul in care vei alege draperii verzi, albastre, rosii sau in alte nuante puternice, asigura-te ca acestea se potrivesc si cu mobilierul din camera.

Orice ai alege, poti gasi perdele moderne sau draperii cu modele florale online si sa alegi o combinatie potrivita incaperii pe care o amenajezi.

Pereti in nuante neutre

Peretii camerei sunt crem, bej sau alta nuanta neutra? In acest caz, daca vrei sa conturezi un design elegant si simplu, minimalist, orienteaza-te catre perdele albe, semitransparente, si draperii in nuante deschise, cu un ton sau doua mai inchise decat peretii.

Culorile neutre, precum bej, gri, cafeniu sau crem sunt perfecte. In cazul in care iti plac pastelurile, poti opta pentru bleu, galben pai sau verde pal.

Daca, totusi, iti doresti o draperie mai viu colorata, alege o nuanta care este deja prezenta in decor, mobilier sau tapiteria canapelei.

Pereti vopsiti in culori puternice

Daca ai de a face cu pereti vopsiti in nuante vibrante sau mai intunecate, stii prea bine ca incaperea pare mai mica. De aceea, este foarte important sa accentuezi ferestrele. Poti face acest lucru cu ajutorul unei perdele transparente si diafane, precum si cu ajutorul draperiilor corect alese.

Opteaza pentru un set de draperii in nuante asemanatoare peretilor, pentru a crea un efect unitar si o armonie cromatica. Daca vrei sa risti mai mult, alege draperiile in nuante contrastante cu peretii, pentru a crea un efect mai dramatic.

Pereti acoperiti cu tapet

In cazul peretilor cu tapet, situatia este ceva mai complexa. In functie de imprimeul tapetului, alegerea draperiilor difera. Regula principala este sa tii cont de nuantele principale ale modelului si sa alegi o draperie care sa se potriveasca.

Cand tapetul are un imprimeu floral, cu dungi, buline sau alte detalii ce ies in evidenta, este recomandat sa alegi o perdea si o draperie simple, fara model. In caz contrar, se va crea un efect de inghesuiala, care va aglomera vizual camera si o va face sa para mai mica.

Alte sfaturi si trucuri

Indiferent de culoarea pe care o vei alege, un alt aspect important atunci cand vorbim despre perdele si draperii este faptul ca materialul din care sunt realizate trebuie sa fie unul calitativ, modul de agatare trebuie sa fie cel adecvat, iar atunci cand vrei sa adaugi accesorii, trebuie sa te asiguri ca acestea se vor potrivi decorului din camera ta.

Pentru a obtine un design asa cum de cele mai multe ori doar in reviste vezi, ia in calcul subtonul peretilor, acesta putand fi cald, rece sau neutru. In functie de subtonul identificat, alege draperia si vei obtine un joc de culori interesant.

Tine cont de ideile si sfaturile mai sus mentionate pentru a putea alege perdelele si draperiile in functie de culoarea peretilor pe care o ai in casa ta.